Qui sóc

daniruiz1

El Daniel Ruiz-Trillo és un gran amant dels palíndroms, dels anagrames, de les ambigüitats i de tots els jocs de paraules. Ha publicat 10 llibres de poemes i 3 de relats, entre els quals destaquen el palindròmic Truc curt (El Carro del Sol, 1999), 40 plaers (Paralelo Sur, 2012), Com un vals de Chopin (Paralelo Sur, 2012), Sudokus i tu (Il bosco blu, 2014) i Vint-i-cua (Voliana, 2016) i els col·lectius Vers la llibertat (Paralelo Sur, 2013) i 9 relats (Parelelo Sur, 2014).

Escriu articles cada mes als diaris i portals cugat.cat, Hora Nova, Diari de Rubí, D’Estil, cal.cat, Racó Català, nuvol.com i directe.cat. Fa ràdio a cugat.cat i, sempre des de l’amor per la llengua i per les paraules. Dirigeix el festival Poemestiu i edita el blog poètic versos.cat, guanyador dels Premis Blocs Catalunya 2012. Ha publicat més de 400 articles als diaris El Punt i Nació Digital i a les revistes El Queixal, Illacrua, Excursionisme i Llengua Nacional.

És professor de Català i ha fet més de 35 blogs de llengua, literatura, pedagogia, cultura, poesia, política i música. Ha rebut diversos premis, entre els quals destaquen La Pinya i el Paraules per Viure.

Ha dirigit durant 5 anys el setmanari digital El Demà i la televisió El Demà TV. També ha fet televisió a Empordà TV i a la cadena panamenya Canal 5 FETV.

És l’autor del text del mural Pol i de sons (1998), dedicat al poeta Miquel Martí i Pol, editat per la Lliga Reumatològica Catalana i dissenyat per l’arquitecte Arcadi Royo.

Ha estat citat a Verbàlia i a verbalia.com.